Cvetna raskoš


Teško da neko može biti ravnodušan prema lepoti i raskoši cveća. Ovih dana skoro svaki deo kuće je osvežen i ulepšan buketom cveća. Nešto je iz moje bašte, nešto sa pijace, od svega se nađe po malo ali dovoljno za uživanje.

Ruže su dobile počasno mesto u hodniku koji se nalazi u prizemlju, tako da ih je nemoguće zaobići. Svaki put se iznova oduševim kad prođem pored njih i obavezno zastanem da se još malo divim njihovoj lepoti. Nedaleko od njih su i božuri u nežnoj boji, ovi su mi najlepši, a pored toga i prelepo mirišu.


 

Zatim tu su i bele hortenzije, čula sam da se kod nas ova vrsta listopadnog grma zove đul, ali neodoljivo liči na hortenzije. Mogu prilično dugo da izdrže u vazi ako im redovno menjate vodu i ako ih držite van direktne sunčeve svetlosti.
 

 
U bašti je takođe živo ovih dana ali to ostavljam za neki drugi put. Najviše vremena provodim upravo tu, u mojoj bašti sa mojim cvećem. Ukoliko nemate baštu, opet možete uživati u cveću tako što ćete ga uneti u kuću, njihova nenametljivost i raskoš će imati blagotvoran uticaj na vas. To bi bio i jedan recept za antistres terapiju, isprobajte i videćete da deluje! :)
 

Šaljem vam veliki pozdrav do nekog novog posta!

Коментари

  1. Nos gustan todas las flores!
    Especialmente las hortensias!
    Besos

    ОдговориИзбриши
  2. Soft and pretty colors today, Marianne. The white hydrangeas really stand out against your blue chair. I just took some pictures of hydrangeas at my brother's home. Your cat looks curious here. Love those old books.

    ~Sheri

    ОдговориИзбриши
  3. Adorable !!
    La silla azul, esta divina, y ese gatito..me enamoro .
    Feliz fin de semana

    ОдговориИзбриши
  4. Unas flores preciosas y dulces rincones decorados con ellas!!
    Tu gatito es muuuy lindo!!
    Besitosss,

    Menchu
    Un Pedacito de Luna

    ОдговориИзбриши

Постави коментар