Iz kuhinje


Kad zahladni onako malo jače kuhinja je mesto gde najradije provodim vreme. Za mene kuvanje nije samo potreba, volim da kuvam i uživam u tome mada moram priznati da ima dana kada to radim sa manje oduševljenja. Ali to su uglavnom dani kada mi se i inače ne radi ništa. Ne mogu da shvatim osobe koje ne znaju ništa da spreme i još se ponose time. Da ne širim priču dalje već da odmah krenem sa receptima.
Pored domaćih jabuka koje su mi omiljene u ovo vreme spremalo se ovih dana još dosta toga.


Za pitu sa krompirom vam ostavljam link ovde jer ima lepo objašnjen ceo postupak. Samo pratite svaki korak i uspećete sigurno. Ja sam u mojoj verziji izostavila jogurt i majčinu dušicu i dodala malo više luka. Mnogo je ukusno ali ne preporučujem da pravite ovo često jer je jako masno i kalorično:)

Moje omiljene grickalice. Za posne zvezdice vam je potrebno: 400gr brašna, 2dl ulja, 1 kašika sirćeta, beli luk u prahu, mešavina začina po želji i so. Ja sam dodala origano, bosiljak, nanu i majčinu dušicu. Trebaće vam i malo vode. Sve sastojke sjediniti i umesiti testo. Testo ostaviti oko 20 min da se odmori. Nakon toga modlama vaditi željene oblike i peći na 200 C dok ne porumene. Ovo je mnogo zdravija varijanta od kupovnih grickalica. Možete dodati i rendani kačkavalj ili razne semenke, mogućnosti su bezbrojne.


I za kraj recept za sojino mleko koji sam vam obećala u prošlom postu. Recept je veoma jednostavan i uz samo malo truda možete napraviti domaće sojino mleko koje je jako ukusno i zdravo.  
1 šolja soje u zrnu 6 šolja vode
Soju u zrnu držati potopljenu preko noći. Iscediti, isprati zrna i samleti u blenderu ili u mašini za meso. Samlevenu soju preliti sa šest šolja tople vode i staviti da se kuva. Stalno mešati i kada počne da kipi poprskati hladnom vodom. Posle otprilike 30 minuta kuvanja procediti. Ovo je osnovni recept. Ja sam dodala urme i kakao za čokoladni ukus. Jedna od omiljenih kombinacija mi je sa bananom i cimetom.


 Želim vam lepu sedmicu!

Коментари

  1. Qué rico,parece que nos llega el aroma!
    Muchos besos

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Le deje las recetas asi que tienen que probarlos :) Besos para las dos!

      Избриши
  2. Draga Marijana, hvala na receptu za sojino mlijeko.Fotografije iz kuhinje su prelijepe, sve najbolje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj, jako je ukusno a i klincima ce se sigurno svideti. Pozdrav

      Избриши
  3. Divan blog sa finim receptima i inspirativnim fotografijama! <3

    ОдговориИзбриши
  4. Those flowers are so pretty, Marianne - so soft and natural looking. It sounds like you have been busy in the kitchen lately making different goodies. Those rolls look so yummy, and I love anything apple this time of year.

    Enjoy this wonderful Christmas season!

    ~Sheri

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dear Sheri thank you for your sweet comment. Merry Christmas to you and also to Jess and Nel!

      Избриши
  5. Preciosas e inspiradoras fotografías!
    Un beso!

    ОдговориИзбриши
  6. Your pictures are always a great source of inspiration, thank you for that!

    ОдговориИзбриши
  7. ¡Qué buena la receta de leche de soja! Probaremos a hacerla a ver que tal.

    Muchos besos de las dos

    J&Y

    ОдговориИзбриши
  8. Muy buenas recetas!! las pondre en practica!

    ОдговориИзбриши
  9. Ja sam sličan takav tip, ne mogu shvatiti ljude kojima je dosadno...predivne fotke i recepti...

    ОдговориИзбриши
  10. Qué rico todo, y las fotos fantásticas!

    ОдговориИзбриши
  11. Se ven apetitosas..con ganas de tenerlas esta mañana de frío, y una taza caliente de te.
    feliz dia

    ОдговориИзбриши
  12. Potpuno se slažem, kuvanje je kreativan i zabavan način da se živi zdravo i ukusno! Dopada mi se recept za zvezdice, definitivno ću ga probati ovih dana. Sojino mleko sam počela davno da pravim iz nužde, kada se moj rodio i kada smo ustanovili da je alergičan na kravlje mleko. ne znam da li si probala, ali od mlevenog ostatka mogu se napraviti odlični zdravi namazi (uz dodatak kremastog sira, malo začina, aleve paprike, belog luka...).
    Vesna - Home Chic Club

    ОдговориИзбриши
  13. Ovaj post mi je već neko vrijeme otvoren na mobu, a nikako da ga otvorim na kompu kako bi ostavila komentar, nešto mi to nejde sa moba! ;) Nisam nikada pokušala napraviti sojino mlijeko, a sad mi se čini da bi baš i mogla! Krumpirušu volim, ali mi jako teško pada na želudac pa se vrlo rijetko počastim, a grickalice se čine super! Sigurno ću ih praviti! ;) Hvala na receptima!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар