Odluke...


Ako je naslov prošlog posta bio konačno proleće onda bi naslov ovog trebalo da bude konačno novi post.
Gledam vaše blogove ovih dana, svako nešto stvara, uređuje... inspiracija na nivou. Samo kod mene tajac. Nekako se osećam i krivom što sam zapostavila blog, nije da nisam baš ništa radila, ali jednostavno uvek se nešto desi što me natera da post odložim za neki drugi dan.


Uglavnom, protekli mesec je bio mesec odluka. Odlučila sam da budem vegetarijanac. To dakle znači da nema više mesa. Više je razloga bilo za ovu odluku. Moja mama je imala ozbiljnih zdravstvenih problema i zbog toga je morala drastično da promeni ishranu. To je nateralo i mene da preispitam svoj način ishrane. Od mesa sam jela samo piletinu i ponekad ribu, govedinu veoma retko, svinjetinu nikad. Dakle nisam bila neki veliki mesožder, ali posle dosta istraživanja uverila  sam se da meso nije zdravo. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, ali ja ih pozivam da ovu temu dobro istraže i ako su iskreni prema sebi na kraju će se složiti da su vegetarijanci u pravu. Izbegavam rasprave na ovu temu jer sam se uverila da je nekim ljudima važnije da isteraju svoje mišljenje nego da se malo edukuju i objektivno sagledaju činjenice. Moja želja je da budem vegan, da u potpunosti izbacim jaja i mlečne proizvode ali svesna sam da je to veliki korak za koji još nisam spremna.

Druga velika odluka se odnosi na deo bašte koji imamo iza kuće. Taj deo je bio zapušten kada smo se doselili ali nismo mogli tada da ga sređujemo. Ima tu mnogo posla, za velike stvari je zadužen moj dragi a ja sam zadužena za detalje i dekoraciju. Tako je nastala ogradica, merdevine koje imaju ulogu držača za saksije i kućica za ptice. U nekim narednim postovima ću vam pokazati kako napredujemo.


Ove fotografije su nastale u toj bašti. Planirala sam da vam pokažem i magnoliju u punom cvatu, divila sam se njenoj raskoši i iako ne cveta dugo ipak su mi ti trenuci pod njenim krošnjama nešto predivno. Vreme cvetanja je prošlo, ali se opet može naći po koji cvet. Tu je i đurđevak i jedna prelepa mini ruža u roze boji.

 


Malo duži post ovog puta ali nije me dugo bilo :) Veliki pozdrav do sledećeg  i Srećan praznik rada!

Коментари

  1. ¡¡Adelante con esta decisión de no tomar carne!! Yo no soy vegetariana (aunque casi) y si que conozco a mucha gente que lo es y es feliz con su decision. Tu jardín da unas flores preciosas que sabes fotografiar con gran estilo.
    Besitos

    ОдговориИзбриши
  2. Držim ti palčeve što se tiče prve odluke, a za baštu ne sumnjam da ćeš je dovesti u red!!! Lepe fotke!!! Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
  3. Unos rincones muy atractivos. :) :) Feliz fin de semana. Bss.

    EW

    ОдговориИзбриши
  4. Nosotras tomamos poca carne,esa decisión es importante,seguro que te alegras del cambio!
    Tu jardín precioso!
    Feliz día y besos de las dos

    ОдговориИзбриши

Постави коментар