Novembarski dani..

 

 

Novembar je uvek mokar, hladan, siv i nekako tužan. Ipak ove godine novembar je počeo sa suncem i lepim vremenom, iznenađujuće za sve. Sigurna sam da smo svi uživali u tim lepim danima i da bismo voleli da je ceo novembar takav ali ubrzo smo se uverili da ima i drugo lice, manje lepo.

Bez obzira na sve ja volim novembarske dane. Uvek postoji način da se jedan dan ulepša, ma koliko on bio siv. Najbrži način za to je neki slatkiš jer kažu da slatko leči tugu:) Ja sam spremila jedan kolač koji verujte da vraća osmeh na lice. Ovo je najčokoladniji kolač na svetu, nešto idealno za novembarske dane. Sledi recept za mud cake.
Sastojci:

250 gr. maslaca
400 gr. cokolade za kuvanje
100 gr. secera
50 gr. cokolade u prahu ili kakao
4 jaja
2 pune kašike brašna
za glazuru
200 ml slatke pavlake
200 gr. cokolade za kuvanje

Maslac istopiti sa secerom i cokoladom u prahu, u vruce dodati cokoladu izlomljenu na kockice. Izmesati da  i ostaviti da se malo prohladi, zatim dodati jaja. Jaja umutiti obicnom zicom, tek da se razbiju.  Umesati  u smesu od cokolade, dodati brašno i sipati u kalup za pecenje precnika 24 cm. Peci oko 80 minuta na 150 stepeni. Izvaditi iz rerne, nozem odvojiti kolac od oboda kalupa i ostaviti ga tako u kalupu u frizider nekoliko sati. Dobro zagrejati slatku pavlaku, staviti komadice cokolade, izmesati da se dobije glatka smesa i kada se ohladi preliti preko gotove torte.

Nećete pogrešiti sa ovim kolačem, jedino što može da se desi je da preterate u konzumiranju:) Želim vam lep početak nove radne nedelje!



Коментари

  1. Que rica tiene que estar esa torta!
    Por aquí también tenemos buen tiempo y sol,pero viento!
    Feliz semana y besos de las dos

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam čokoladne kolače i torte, sigurno ću probati recept! Odlične fotografije kao i uvek :-) Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
  3. ¡Qué pinta más deliciosa tiene ese pastel, Marianne! Y es que el chocolate es una de nuestros vicios ocultos, jajajajajaja. A nosotras si que nos gusta el mes de Noviembre y esas tardes cortas de frío y recogimiento. De nuevo unas fotografías maravillosas. Esa cortina nos ha encantado.

    Muchos besos de las dos

    J&Y

    ОдговориИзбриши
  4. Usla bih u ekran da prezalogajim malo ovog kolaca. A ona fotka sa liscem i stepenicama je oooodlicna!

    ОдговориИзбриши
  5. kolač izgleda izvrsno a novembar nikako ne volin..
    hvala na komentaru i posjeti mom blogu i veoma mi je drago da ti se doapdaju moji radovi...
    veliki pozdrav -Klaudija

    ОдговориИзбриши
  6. Čak i ja koja ne volim čokoladu sam se zamislila zbog ovog tvog kolača :-) Fotografije su kao i uvek predivne!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар