Cook with the ones you love..

Sve je nekako lepše i lakše kada se ima društvo, zar ne? Prijatelji i porodica su tu da nam ulepšaju ovaj hod kroz život, da sa nama podele ono što je dobro i loše. A nema ništa lepše nego kuvati u društvu:)

Prvo je to bilo sa mamom. Seckanje voća i povrća, mućenje jaja, mešanje filova i dekoracija torti i kolača je bio moj posao. Dakle, mala asistencija. Ali ja sam to veoma ozbiljno shvatala, kao da će sve propasti ako ne iseckam šargarepu na jednake kolutove:)) Kasnije sam ja dobila asistenciju, mog dragog. Sada je on zadužen za ono što sam ja radila sa mamom. Divno nam je kad zajedno kuvamo. A ako nešto ne uspe, krivi smo oboje:) Često kuvam i sa sestrom i onda se ne zna ko je kome asistent:) Uglavnom zabava je zagarantovana..
Tako je nastala ova tabla sa natpisom. Napravila sam je od jedne podne ploče koju sam ofarbala u belo a natpis sam odštampala i potom sam lepila slovo po slovo. Izabrala sam različite fontove da bi bilo interesantnije. Inače, ništa komplikovano za izraditi a baš lepo izgleda u kuhinji.

Pošto je post vezan za kuhinju bio bi red da sa vama podelim jedan recept za kifle. Ove kifle uvek pravim po ovom receptu i nikad se nije desilo da mi ne uspeju.
1 kg brasna
400 ml mleka
200 ml ulja
2 kasike secera
1 kasicica soli
40 gr kvasca
 voda po potrebi
1 jaje za premazivanje

Napraviti smesu od toplog mleka, secera, kvasca i 1 kasicice brasna i ostaviti da kvasac nadodje. Sjediniti sa ostalim sastojcima i zamesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji 1h. Testo odvajati na loptice, svaku lopticu rasuci oklagijom i uvijati kifle. Kifle staviti u podmazan pleh i ostaviti jos malo. Premazati ih umucenim jajetom i peci u zagrejanoj rerni 180. Vreme potrebno za pecenje je 10-15 minuta.

Коментари

  1. Un precioso cartel y una frase muy acertada, aunque no siempre se pueda cumplir,. jeje....
    Besitosss, feliz finde!!

    ОдговориИзбриши
  2. Macca que proyecto tan bonito, me encanta tu cartel y el bote de lunares, y los croissants que no se los ha hecho tú, pero tienen muy buena pinta.
    Que tengas un bonito finde
    Beso
    Pi

    ОдговориИзбриши
  3. ¡que bien me viene tu cartel , estoy pensando en hacerme uno , y el tuyo me ha gustado y mucho
    saludos

    ОдговориИзбриши
  4. ¡Precioso cartel! y los croisants tiene una pinta increíble!!
    Bsos y buen finde!
    Leo

    ОдговориИзбриши
  5. Chulísimo tu cartel, me encanta cómo te ha quedado!! Los croissants tienen un aspecto increíble, gracias por compartir la receta!
    Besitos guapa que pases buen finde!!

    ОдговориИзбриши
  6. Tabla sa natpisom je odlična. Hvala za recept, možda i probam, ne deluje zahtevno!!! Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
  7. ¡¡Precioso cartel y deliciosa receta!!
    Besitos

    ОдговориИзбриши
  8. Precioso cartel y buenísimos los crosissants,seguro!
    Muchos besos de las dos

    ОдговориИзбриши
  9. Un cartel genial y los bollitos... una pinta espectacular! Besos.

    ОдговориИзбриши
  10. I cook FOR the ones I love, because my loved ones are always out of the kitchen! LOL! At what time should I come over? the croissants look pretty good!!!!

    ОдговориИзбриши
  11. Pues a mi me encanta cocinar para otros pero porfavor que me dejen a mi rollo y que no me pongan nerviosa…yo ya les traeré la comida hecha y que ellos pongan la mesa…jejeje
    Esos croissants tienen una pinta…si logro descifrar la receta la hago(pq el traductor de google no es muy bueno que digamos…)
    buen finde!!! besitos

    ОдговориИзбриши
  12. La cocina no es lo mío, pero decorarla si! ese cartel quedó super lindo!
    besos y buen finde!

    ОдговориИзбриши
  13. hola amiga querida!!! un cartel bonito y buenesimos croissants se ve una rica receta !!!!espero que tengas un lindo fin de semana
    besos

    ОдговориИзбриши
  14. El letrero me parece un amor, además de contener un mensaje muy cierto... y los croissants se ven deliciosos!!! Gracias por compartir, un beso enorme y buen finde.
    K.

    ОдговориИзбриши
  15. Ploča je prekrasna. A kiflice izgleadju njami, vjerujem da su jako ukusne.
    Lp, MArtina

    ОдговориИзбриши
  16. Qué pinta tiene esa receta y el letrero es muy chulo. Besos!

    ОдговориИзбриши
  17. Si tengo que elegir, elijo que los que amo me cocinen, ¡jaja! De cualquier forma, no siempre logro salvarme, así que acepto cualquier ayuda, y por eso adhiero a tu cartel que, por cierto, se ve divino en tu cocina.
    Beso.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар