U maminoj bašti...


Moj savršeni dan je dan proveden u maminoj bašti. Tako jednostavno. Okružena sa svih strana raznim cvećem, u uglu žubori voda iz male fontane, mačak Garfild je tu negde, ja u ruci držim dobru knjigu a na stolu ruže koje opijaju svojim mirisom i hladno osveženje, ovaj put limunada. I ne treba mi ništa više. Male stvari ali pružaju veliko zadovoljstvo.



Ustvari, nisu ovo male stvari. Često razmišljam o tome koliko ima stvari koje uzimam zdravo za gotovo, kao nešto što se podrazumeva. Često se dešava da značaj nečega shvatimo kasno, kad to izgubimo. Recimo kad su prababa i pradeda bili živi, mene je mrzelo da idem kod njih tako često, bilo mi je dosadno. Radije bih išla kod drugarice ili bila za kompjuterom. Jeste, bila sam klinka ali nije to opravdanje. Mama mi je često govorila da treba da idem kod njih jer su stari i jednog dana ih neće biti više ali ja sam uvek na to rekla da ima vremena. Sada ih više nema i tek posle sam shvatila šta sam izgubila. Šta bih sve dala da mogu da vratim vreme.. Ali ne mogu. Jedino što mogu je da učim na svojim greškama. Zato za mene  više ne postoje male stvari. Svaki novi dan je jedan dar i nova prilika da se uradi nešto dobro za druge, da se bude čovek.





Tako da je za mene ovo danas bio pravi blagoslov. Volim i cenim ove male trenutke kad mogu da se opustim i jednostavno ne razmišljam ni o čemu osim o tome koliko treba da budem zahvalna Bogu za sve što imam. A sad malo slika iz maminog cvetnog raja:) Bašta je oduvek bila takva, puna cveća. Mama voli cveće i ta ljubav je prešla i na mene.


  







Коментари

  1. Un rincon precioso para deleitarnos con la lectura,da una sensación de frescura.
    Flores y verde un buen conjunto!!!

    Besos de dos

    ОдговориИзбриши
  2. Predivan vrt i odlično mjesto za uživanje i opuštanje. Svi mi mnogo toga propuštamo za čime kasnje žalimo..nažalost..
    LP, Martina

    ОдговориИзбриши
  3. Un agradable rincón donde sentarse a desconectar! Acompañada de buena lectura y con esas maravillosas plantas! A todas nos pasó lo mismo de pequeñas!! Pero lo que te ha inculcado tu madre,permanecerá en ti!
    Muchos besos de las dos

    ОдговориИзбриши
  4. Your mom's garden is such a beautiful sanctuary to enjoy! It really is the little things that usually mean the most in life.
    Mary Alice

    ОдговориИзбриши
  5. che carino il tuo angolino!! buone vacanze!!
    Elisa

    ОдговориИзбриши
  6. really a beautiful, peaceful garden:)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар