Kupine i čoko torta...




Volim kupine. Mnogo ih volim. Nije to toliko zbog ukusa, koji je savršen, već zbog sećanja na neka stara, prohujala vremena i moje rođake. Oni su imali najlepše kupine na celom svetu. Bez preterivanja! Otprilike u ovo doba sestra i ja smo stalno visile kod njih i jele kupine, jele dok nas stomak nije zaboleo.



Kad smo se preselili u novu kuću bila sam presrećna kad sam otkrila u dnu bašte jedan mali grm kupina. Bude ih malo ali dovoljno da se malo zasladimo, zapravo zakiselimo ili za po neki kolač. Kada ih upotrebljavam za kolač, nikad ih ne stavljam u fil jer često ne dolazi do izražaja  njihov ukus od raznih drugih dodataka a i zbog visokog sadržaja vode fil često bude redak. Verujem da iskusnima ovo nije problem ali nekome ko je početnik može da bude. Pošto sam ja početnik i ne bih još uvek da eksperimentišem, više volim da ih stavljam odozgo i tako rešim i pitanje dekoracije. Ono što isto volim da pravim od kupina je neki osvežavajući napitak odnosno smoothie.



Ovom prilikom odluka je pala na ovu tortu, finu i kremastu koja je nestala brzinom svetlosti. Recept možete pogledati ovde. Umesto ruma ja sam koristila čokoladno mleko a eurokrem umesto marmelade. Prijatno!


Коментари

  1. Ohh,tiene que estar riquísima! Nos tomaríamos una porción cada una!
    Besos

    ОдговориИзбриши
  2. Marijana,
    I remember picking blackberries from the bushes and eating them all the time when I was younger, and now they are so expensive to buy. And now you have your own blackberry bush in the garden. I'm glad you have good memories of eating blackberries with your cousins and sister. This cake looks so delicious.

    Have a nice rest of the week.

    ~Sheri

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Childhood memories are the sweetest time of human mind:) Thank you dear Sheri!

      Избриши
  3. Ovom pričom si me podsetila na naša letovanja kada smo po povratku sa mora obavezno svraćali kod bake i deke u selo. Deca bi se okupila, bilo nas je baš dosta, igrali smo se, jurili, izmišljali sve i svašta, a uz to smo znali da stanemo pored svakog žbuna kupine i poberemo sve i naravno odmah pojedemo :-) A stradale bi i jabuke, kruške i vinogradske breskve :-) Pozdrav Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je nešto što se nikad ne zaboravlja! Uf, baš bih volela da vratim vreme i opet budem dete:)
      Pozdrav

      Избриши
  4. I mene kupine vracaju u detinjstvo. Kako smo ih brali iz grma od susednog dvorista, i kada su ybog toga moju sestru te iste komsije umesto Danijela zvali Kupinela :)

    ОдговориИзбриши
  5. Hola Macca, bonito blog y bonitas fotos!
    Pi

    ОдговориИзбриши
  6. Your blackberry photos are beautiful! The wonderful cake topped with blackberries is making my mouth water!!
    Mary Alice

    ОдговориИзбриши
  7. mi piacciono moltissimo le more!! sicuramente un dolce delizioso!!
    Elisa

    ОдговориИзбриши
  8. ¡Tiene un aspecto estupendo, Marijana! ¡Qué hambre nos ha entrado!

    Besos mil de las dos

    J&Y

    ОдговориИзбриши
  9. a smoothie sounds yummy, but, i would pick the chocolate cake, i think:) our last home had tons of berrie bushes,--i do miss them! have a great week!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар