Ovih dana od voća jedemo samo jagode. Ima li neko ko ih ne voli?! Sada je već pri kraju sezona, cene padaju i treba to iskoristiti i kupiti što više ovih crvenih divotica za džem, slatko itd. Ne znam da li mi se više sviđa njihov miris ili ukus, ali mislim da ću ipak prednost dati ukusu:)
Uglavnom ih jedem bez ikakvih dodataka, onako natural, bez šećera ili šlaga. Nekako imam utisak da bih ih degradirala kada bih im dodala nešto:) Savršene su mi baš takve kakve jesu, divan mi je spoj kiselog i slatkog. Ipak, ponekad se desi da napravim i neki kolač, ali samo ponekad:) Evo recepta za Kapri kocke koje su se svidele čak i mom mužu koji ni po cenu života ne bi pojeo puding:)
500 gr mlevenog keksa
3 kašike šećera u prahu
2 kesice pudinga od jagode
1 l soka od jagode + oko 200 ml za keks
200 gr margarina
250 ml slatke pavlake
Za preliv: 400 gr jagoda i 4 kašike šećera
Pomešajte keks i šećer u prahu, dodajte malo soka od jagode, zamesite kompaktnu smesu i napravite koru Skuvajte puding u soku od jagode. Kad se ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Preko kore rasporediti puding i na kraju premazati umućenom slatkom pavlakom. Za preliv izblendirati jagode i dodati šećer. Ako vam nije slatko, dodajte još malo šećera.
Današnje fotografisanje i aranžiranje se odvijalo pod budnim okom mog preslatkog mačora Betmena. Upoznajte gospodina B :)
Betmen i ja vas pozdravljamo i želimo vam divan vikend!
Uglavnom ih jedem bez ikakvih dodataka, onako natural, bez šećera ili šlaga. Nekako imam utisak da bih ih degradirala kada bih im dodala nešto:) Savršene su mi baš takve kakve jesu, divan mi je spoj kiselog i slatkog. Ipak, ponekad se desi da napravim i neki kolač, ali samo ponekad:) Evo recepta za Kapri kocke koje su se svidele čak i mom mužu koji ni po cenu života ne bi pojeo puding:)
500 gr mlevenog keksa
3 kašike šećera u prahu
2 kesice pudinga od jagode
1 l soka od jagode + oko 200 ml za keks
200 gr margarina
250 ml slatke pavlake
Za preliv: 400 gr jagoda i 4 kašike šećera
Pomešajte keks i šećer u prahu, dodajte malo soka od jagode, zamesite kompaktnu smesu i napravite koru Skuvajte puding u soku od jagode. Kad se ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Preko kore rasporediti puding i na kraju premazati umućenom slatkom pavlakom. Za preliv izblendirati jagode i dodati šećer. Ako vam nije slatko, dodajte još malo šećera.
Današnje fotografisanje i aranžiranje se odvijalo pod budnim okom mog preslatkog mačora Betmena. Upoznajte gospodina B :)
Betmen i ja vas pozdravljamo i želimo vam divan vikend!
Your photos are beautiful! The strawberries look wonderful and juicy.
ОдговориИзбришиThank you for visiting my blog. I'm a new follower.
Mary Alice
Beautiful pictures!!
ОдговориИзбришиOhhhh!! Qué preciosidad de post, cada vez los haces más bonitos!! Y esta receta sin duda la probaré, riquísima!!
ОдговориИзбришиMe encantan las fotos… las margaritas, el cartelito de las fresas, y esas fresas vistas tan de cerca… qué bonitas!!
Un beso
Najprije da ti se zahvalim na posjetu mom blogu i lijepom komentaru. Vidim da si nova u ovim vodama i ne samo to , tvoji postovi su me oduševili, prekrasno... tvoj blog ide u moje omiljene na mom drugom blogu http://mojhobi2.blogspot.com/....
ОдговориИзбришиSkoro sam zaboravila ... i ja obožavam jagode na sve moguće načine !!! Ćao !